Tjänster

Innehållsförteckning

Våra Begravningstjänster i Bromma

Hos oss kan du få hjälp med allt det praktiska arbetet runt begravningen, t.ex. bokningar av lokaler och personal och alla förberedelser inför ceremonin. Uppstår det trassliga situationer kring arv och dödsbo har vi kunniga jurister som kan reda ut problemen.

Kostnadsfri rådgivning för begravningar i Bromma.

Boka personlig och kostnadsfri rådgivning med någon av våra erfarna rådgivare.
Boka gratis rådgivning här

Begravningar

Begravningar är vårt huvudområde, och vi samarbetar med alla de olika samfunden, inklusive de frikyrkliga församlingarna. Vi hjälper självklart till även vid borgerliga begravningar och begravningar där man inte håller någon formell ceremoni .

Gravsten

Många funderar länge på gravstenens utformning och vad man ska skriva på den. Det är förståeligt då den kommer att vara ett minnesmonument av en kär anhörig som kommer att finnas kvar i århundraden. Med tanke på det senare samarbetar vi endast med tillverkare som garanterar en kvalitet som gör att den håller i generationer framåt.

Representant vid ceremoni

Som anhörig vill man helst kunna delta i ceremonin i stillhet, inte tvingas vara en funktionär. Därför erbjuder vi att ha en representant på plats, som kan ta emot begravningsgästerna och dela ut program och hjälpa dem tillrätta. Representanten tar hand om allt runtomkring, och håller ett vakande öga över ceremonin så att allt fungerar friktionsfritt.

Övriga tjänster

Förutom ovanstående erbjuder vi en mängd olika tjänster som är kopplade till begravningen. Det kan till exempel handla om transporter, omhändertagande efter ett dödsfall, bokningar av olika slag, hjälp med dödsannonser, inbjudningar och blomsterarrangemang, val av kista och urna, minnesstund och catering i samband med denna och mycket annat..

Kyrkor, kapell och begravningsplatser i Bromma.

Ett vanligt val av kyrka vid begravningar är den vackra Bromma kyrka, utsedd till Stockholms läns vackraste kyrka 2006. De äldsta delarna av kyrkan tros ha byggts redan under 1100-talet. Här nedan listar vi exempel på kyrkor, kapell och begravningsplatser i Bromma.

Kyrkor i Bromma

Svenska kyrkan har två kyrkor som lämpar sig för begravningar, Bromma kyrka och Ängbykyrkan. Andra kristna kyrkor i området är Hässelby Strands kyrka, Sundbybergs kyrka, S:ta Birgitta kyrka, S:t Ansgars kyrka och Västerled kyrka.

Begravningskapell i Bromma

Såväl kyrkliga som borgerliga begravningar kan hållas i ett kapell. I Bromma håller man vanligen begravningsceremonier i något av kapellen på Råcksta begravningsplats, t.ex. Rosens kapell. En bit bort finns också Hässelby kapell.

Begravningsplatser i Bromma

Den vanligaste platsen för gravsättning i Bromma är på Bromma kyrkogård. Runt Bromma finns även Råcksta begravningsplats och Hässelby begravningsplats.

Author photo
Josef
Skribent
Josef är en erfaren journalist och skribent som i många år har arbetat som frilansare. Numera är han ansvarig för innehållet på denna webbplats samt för alla dess artiklar och guider.